maanantai 15. helmikuuta 2010

Hold on hair

Hei

Talvisen ravintolareissun ansiosta innostuin väkertämään hiuksistani muutakin kuin ainaisen hätäponnarin. Suunnitelmissani oli taiteilla ranskalaisen nutturan poikkiväännelmä ja koristella se kukkasella.

Alkutilanteeseen tarvittiin siis kohtuullinen määrä hiuksia. Itselläni pituus yltää noin olkapäälle, mutta lyhyempikin riittäisi. Pesusta sai olla jokunen päivä, niin hius pysyi paremmin kieritysvaiheessa kasassa. Lisäksi tarvittiin nutturantäytettä. Itselläni käytössä ihan oikea fyllinki eli nepparilla toimiva hiusmakkara, jonka tyynen viileästi vetäisin puoliksi mitoittaakseni sen oikein tätä tarkoitusta varten. Myös hiusten väriset sukkahousut kieputettuna mytyksi kuminauhalla, hiusdonitsi taikka nenäliina kävisivät täytteeksi. Uskokaa pois, kokeiltu on.



Lisäksi tarvittiin epämääräinen kasa hiuspinneja. Näitä kuitenkin puuttuu kampauksesta aina muutama, joten kannattaa kaivella ennakkoon kaappien ja kulhojen pohjat.

Jätin jakauksen tavalliselle paikalleen. Ylipitkä sivuttaisotsikseni oli siellä missä tavallisestikin. Lisäksi jätin sivuille korvien päälle pienet tupsut hiuksia roikkumaan vapaasti. Loput hiukset harjasin taakse ja tupeerasin osio kerrallaan pöyheäksi. Suihkuttelin hiuslakkaa pitävyyden varmistamiseksi. Keräsin hiukset poninhännälle noin puoliväliin takaraivoa. Otin toiseen käteeni hiusmakkaran ja aloin pyöritellä poninhäntää leveänä nauhana pötkylän ympärille.




Tässä vaiheessa kasa oli aika sotkuinen ja hapsotti hiusmakkaran ympärillä minne sattuu. Höytyvät ja tupsut pistin piiloon pinnien avulla. Makkaran ympärille tökin pinneja sinne tänne ja kiinnitin rakennelman tiivisti takaraivolle. Hiuksia pystyi vielä päältä harjaamaan varovasti ja asettelemaan esiin pyrkiviä hiusläjiä makkaran taakse pinneillä.


Sivuille jättämäni hiustupsut kiharsin piipparilla ja kiinnitin sormikiharoille ohimon kohdille. Vasemmalle puolelle tuli yksi sormikihara ja oikealle kaksi.







Sivuttainen nuttura ei asettunut oikealta puolelta yhtä nätisti kuin vasemmalta, joten peitin sen kangasruusulla.





Sitten kiharsin piipparilla otsatukkaa, josta tein hieman sivulle taipuvan. Ja tadaa, menokampaukseni oli valmis. Innostuksissani en vain tajunnut ottaa kuvaa edestä. Harmittaa kyllä vietävästi. Laittamiseen meni itselläni noin 45 minuuttia, suurin osa ajasta meni hiuspinnien etsimiseen sekä taiteiluun kaksipuoleisen peilikaapien ovien kanssa. Joten sanoisin kyseessä olevan maksimissaan puolen tunnin kampauksen.



Seuraavalla kerralla ajattelin valoittaa paplarirullauksen taitoja.
Siihen asti kauniita unelmia.

Terveisin,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kyselyt, kehut ja moitteet.